CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, June 11, 2009

Keje ari nie..

Ari nie..kul 9 pg, aku ditugaskan utk menganto ubat ke pusat perubatan universiti malaya (ppum) dan hosp. putrajaya..sbbnya nk pulangkan ubat yg hkl pnjam.. (slalu je farmasi hkl x cukup ubat sbb terlalu ramai pesakit..)

alkisahnya..aku mmg suka berjln g hosp lain..masuk kali nie dh 3 kali aku kena menganto/mengambik ubat kat spital lain..(leh curik tulang..hehe..)

1st time dulu..mengato ubat kat hukm..(hosp universiti kebgsaan m'sia)
2nd..g hosp selayang sbb nk pinjam ubat kat situ..smbil tu singgah gak hosp sg. buloh..
skang kali ke-3, g ppum ngan hosp putrajaya..
best gak la dpt tgk spital lain.. mana la tau kalo aku nk apply spital lain pas abis housemen kat hkl..hehe..

yg bestnya..nk jln2 nie, ada la tukang angkutnya (pemandu keta hkl).. so juz prepare surat permohonan nk guna keta hkl..kalo nasib baik dpt pemandu yg sporting, leh la singgah mana2 mkn2..hehe..

citer ari nie..pas aku anto ubat kat ppum, pakcik angkut anto la aku ke hosp putrajaya.. sbb lalu hghway..maka aku jeling la kat meter..180 lebih pakcik ni bwk..aku bkn boley laju2 nie..xkan nk sound plak..kang tggal kat tepi jln plak..(dlm hati doa jgn la jadik pa pe..)

citernya..smpai kat spital putrajaya..aku g la jbtn farmasi..jmpe classmate uitm dulu..xleh nk sembang lama2..g la jmpe pegawai farmasi kat situ..pas aku ckp nk pulangkan ubat..dahi pegawai tu berkerut seribu..pastu dia tanya aku..ada ke h.putrajaya bg pnjam ubat kat hkl? aku jwb: sy xtau..sy anta ubat sbb pegawai sy suruh anta..

pastu dia pon talipon la farmasi hkl..tanya pegawai aku..pas check blk, rupanya pegawai aku tersilap tgk..bkn ubat yg aku bwk tu hkl pnjam..tp ubat lain..

pastu pegawai aku mntak ckp ngan aku kat talipon..dia ckp: azlina, akak mntak maaf ek..akak tersalah tgk..sbnrnya ubat lain..azlina x mrh ke? (mrh ke kena anta ubat yg slh)

aku ckp: xpe kak..x mrh pun..gembira..sy suka jln2 nie..

mmg aku suka gak sekali sekala kuar dr hkl..melarikan diri dr kesibukan keje..(bkn nk curik tulang ek..)..kdg2 slalu keje nie mmg tension & stress..lg2 hkl..

kpd kak su..xpe..sy x mrh pun..cuma lain kali lebih berhati2 sikit..sy tau kak su mmg bz mggu nie..lg2 sbb ada lawatan dr hosp besut terengganu dgn 7 bas ke farmasi hkl..waduh..sbr je la..

dan sbnrnya aku mmg suka putrajaya..kalo sesape yg perasan ada jambatan cm london bridge kat situ..memori lama menggamit kembali..(london bridge tu tmpt dating aku ngan ex-bf aku..isk2..)..rindunya kenangan lama tu..tp sume tu cuma kenangan..

sekian citer aku kali nie..
(cam bosan jer entri ni ek..hehe..)

love,sign




5 comments:

Fadhlah said...

ish2...hari ke dating kat situ dulu...hahaha

miss azlina said...

best apa dating kat jambatan..tgk tasik..lain dr yg lain..haha..klaka plak bila dikenang kembali..

LovingM said...

jambatan kat putrajaya terbaik tue.. permandangan best woo.. huuhuh

miss azlina said...

tau xper..haha..

ije said...

mak aih 7 buah bus skali datang melawat? aa. timbal balik memang lebih 200 org la. isk3.