CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, September 26, 2009

Raya 2009!

Assalamualaikum kwn2..
Rasanya dh lama ku x posting kisah idupku kat blog nie..
sbb utama..xde citer yg besh nk diciterkan..
sbb ke2 bz sket ngan keje sbb nk kena setelkan sblm cuti semggu raya..
so..skang ku nk cite sket pengalaman raya kat kampung..
kampung cik azlina di bukit tembakau, umbai melaka..
kalo sape yg xtau, umbai tu terkenal ngan ikan bakar..slurpp..sedap2..hehe..
ku mulakan dgn perjalanan blk kmpg..
kalo nk tau, nie la 1st time ku drive sendiri blk kmpg..
sblm nie..ku cuma jadi "pendengkur" setia (tido) kat blakang bila ayahku drive Rusanya..
tp skang..kena drive sendiri bila dh ada keta sendiri..
keta nie setakat nie baru berusia 2 bulan sbb ku baru dpt 2 bulan yg lalu..
alhmdulillah..rezeki keje kat hkl tu..
amacam..cun x keta ku ini?
mesti la cun mcm tuan punya keta nie..ehehe..(perasan woo!)


persona yg mempesonakan..ahaks..
keta nie & warna adlh pilihan mak ku..
aku cuma tukang kuar duit jer..x kisah la keta apa pun..


ku drive keta ngan pollow Rusa yg ayahku drive kat dpn..
alhmdulillah selamat smpai kampung..
sbb aku masih baru lg dlm dunia pemanduan nie..so ayahku xde la bwk laju mana pun..
kat highway 80-100km/hr je..
aku pun takut nk bwk laju2 gak..


nie..awek cun mana plak pink2 nie?ehehe...
haa..skang nk ku cite psl ari raya plak..
thn nie 1st time la aku beraya sbg seorg yg dh bekerja..
so..bile dh bergaji tu mmg raye sakan la..

dr kiri..azie (3rd), along (cik azlina), angah/isa (ke2) & iewan (ke4 & bongsu)
tambah sakan adikku ke3 ku, azie..ada kamera Canon 1000D (kamera blaja utk coz seni layar dia kat uitm puncak perdana)..
apa lagi..klik sana..klik sini..posing sana..posing sini..

haaa..nie apa hal sume pink nih?
hahaha..nie la my lovely sweet pink family..
al-kisahnya...
warna pilihan/tema dipilih oleh: azie (adik ke3)
jenis kain & anta tukang jahit utk baju kurung: makcik ani (mak)
tukang drive g kedai kain: pakcik man (abah)
tukang anta kedai jahit & ambik utk baju melayu yg dh siap: angah (adik ke2)
tukang inform baju melayu dh siap: iewan (adik ke4) - org tukang jahit call dia
so..tukang kuar duit utk kain smpai tempahan baju: along..(aku la..)
mmg byk la abis duit semata2 utk baju raya kali nie..
dh la family aku jenis badan besar2..
bape abis? rahsia la.. tp try la kira kalo semeter dh 7-8 ringgit..
tp mmg aku dh niat nk sponsor baju raye kali nie..sbb aku baru keje..
so..rezeki keje tu aku nk share ngan family aku..
yg ptg family aku gembira..
di kesempatan nie jg..ku & family nk ucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI utk semua..
(byk lg nk cite raye kat kmpg nie..tggu posting seterusnya..)
love,sign

7 comments:

Putra Al-Maliki said...

salam aidilfitri. maaf zahir & batin... =)

Bro_mie said...

waaa....pink kaler maaaa.....salam aidilfitri maap zahir batin

miss azlina said...

pink kan sweet color..sbb tu org yg pakai pun sweet..hehe..

ayin jemin said...

sy tau.
kg umbai tu kg bf saya.heheheh

neway,salam kenal ya.

miss azlina said...

salam knal utk ayin jugak..

Redbloodsnow said...

whoaaa super berkilat persona tuh yang. psstt, tunang zie tersgttt lah geram nk beli persona taw.

klo die tgk yg berkilat cam gini..lagikkk lah ternafsu die nk beli...haha :P

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)